100 år av sport och mode

Kollektionens framväxt

YMR Track Club startades av den före detta olympiske längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz 2017. När Peter, som hoppat över åtta meter i längdhopp och vunnit sex stycken SM-guld för klubben, flyttade hem till Borås igen, ville han göra något för att hylla sin klubb IK Ymer på deras 100-årsdag. Peter studerade gamla bilder och plagg från klubbens arkiv och sin egen samling av retroinspirerade sportplagg och började skissa på en kollektion av sportmode i premiumsegmentet.

Det första plagget blev en uppdaterad variant på föreningens klassiska track pants från 70-talet. Pressvecken och de klassiska revären fick följa med liksom passformen och kvalitén på tyget. Vänner och bekanta gillade byxan så pass mycket att Peter bestämde sig för att göra en hel kollektion och han gjorde IK Ymer till delägare i bolaget. Hundra år efter att klubben bildats gick YMR Track Club live. Varje plagg präglas av en historia av sport och mode.

Namnet YMR är en förkortning av Ymer och kommer från jätten Ymer från den Nordiska mytologin. Jätten Ymer var en riktig atlet och bar världen på sina axlar efter att jorden skapats i en kollision mellan eld och is.

Designat och stickat i Sverige

YMR Track Clubs ledord blev tidigt kvalitet, närproducerat och retro. I Sjuhäradsbygden runt Borås har det funnits ett stort mode- och textilkunnande i generationer och än idag är Borås navet inom svenskt mode. Modeindustrin blomstrar i bygden med flera globala varumärken och den framstående Textilhögskolan är internationellt erkänd. Vi är mycket stolta över det faktum att vi stickar alla våra tyger här i bygden. Det gör att vi kan minimera frakter och resor, vilket gör oss hållbara. Kläderna sys sedan endast 52 mil bort. Att producera nära gör oss också snabba och flexibla. Utöver detta:

  • Är fabriken certifierad enligt ISO-14001
  • Är fabriken GOTS-certifierad (global organic textile standard) = hög europeisk standard för miljö och arbetsmiljö-krav.
  • Är alla tyger ÖKO-TEX certifierade klass 1
  • Använder färgeriet inga giftiga färgämnen och har ett slutet system där man återanvänder till exempel vatten och värme.
  • Har fabriken miljörevision varje år.

SLOW FASHION FOR FAST PEOPLE

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.