KLÄDVÅRDSGUIDE

Att ta hand om dina kläder är ett viktigt steg för att säkerställa att du får ut det mesta av dem. Genom att ta hand om dina kläder på rätt sätt kan du optimera deras funktionella och visuella prestanda samtidigt som de ger dem bästa möjlighet att hålla längre.

REKOMMENDATIONER

Kontrollera alltid etiketten på ditt plagg för att säkerställa att du följer de rekommenderade procedurerna.Efter en åktur, häng dina föremål för att ventilera. Detta hjälper till att förhindra att bakterier och lukter byggs upp och minskar risken för att skada materialet. Om föremålet är mycket smutsigt rekommenderar vi att du sköljer det så snart som möjligt för att undvika fläckar. Innan du tvättar, kontrollera att alla fickor är tomma, stäng sedan alla dragkedjor, kardborreband och fästen. Vänd plaggen ut och in.

Fyll din tvättmaskin till dess rekommenderade kapacitet. Över- eller underfyllning av maskinen gör tvätten mindre effektiv. Att använda en tvättpåse med Zero MicroWaste (som en Guppyfriend) kan hjälpa till att minimera mikrofiberavfall från tygerna.

Tvätta plagg med liknande färger för att minska risken för färgöverföring. Tvätta föremålen med det kallaste vatten som möjligt. Att tvätta kläder i 30°C istället för högre temperaturer sparar cirka 40 % av energiförbrukningen varje år. Att välja en kort centrifugeringscykel kommer att minska vatten- och energiförbrukningen ytterligare samtidigt som du rengör dina kläder tillräckligt.

Var extra försiktig med produkter av bomull och ull. Punktbehandla eventuella fläckar före tvätt i kallt eller ljummet vatten.

Lufttorka föremål när det är möjligt. De flesta föremål kan hängas på tork. Detta hjälper dem att behålla sin form, gör att de håller längre och sparar energi jämfört med att använda en torktumlare.

Ullartiklar ska torka plant på en yta. För att minska pilling, använd en klädborste eller tygrakapparat.

PRODUKTANVÄNDNING

När du tar på dig tröjor med silikonmudd, vik ändarna av ärmarna så att de är vända utåt innan du sticker igenom armarna. När ärmarna är helt på, vik tillbaka mudden på plats.

Vi rekommenderar att du drar tröjor på dina armar genom att flytta ärmen upp på armen med korta, mjuka rörelser nära änden av ärmen. Vi rekommenderar inte att dra från bröst- eller axelområdet. Detta gäller även hängslen.

Dra inte hängselbyxor över dina axlar innan de är helt på plats på dina ben.

Se till att du använder de skyddade dragkedjeändarna på din tröja eftersom detta hjälper till att förhindra irritation och eventuella skador på dina kläder.

Överfyll inte fickor.

Vi avråder från att blanda ljusa och mörka färger vid tvätt.

Vi avråder från att använda blekmedel på våra plagg.

Vi avråder från att använda sköljmedel.

Vi avråder från strykning i höga temperaturer.

OCH TILL SIST...

Denna information är en guide för att ta hand om diina plagg. Följ anvisningarna på etiketten. Många produkter kan skötas på följande sätt:

Skonsam maskintvätt i 30°C

Använd icke-biotvättmedel

Blek inte

Lufttorka

Stryk på låg värme

Vänligen läs listan över undantag nedan för mer information om föremål med särskilda vårdbehov.

MER FRÅN BLOGGEN

MER FRÅN BLOGGEN