KRAFTEN I LOKAL PRODUKTION

På YMR Track Club har vår ambition alltid varit att göra saker annorlunda. Vi tror på att producera nära. Något som vi anser är viktigare än någonsin.

Vårt arv är från Sveriges Textildistrikt Sjuhäradsbygden. Här finns kunskapen att producera tyg i hög kvalitet och tillverka hållbara löparkläder med hög teknisk funktion.

“Mode och textilier finns i bygdens DNA sedan länge tillbaka. Jag är otroligt stolt över att vi producerar alla våra tyger i Sverige och hela tiden växer andelen plagg som är helt och hållet tillverkade här”

 

– YMR Track Club Grundare & VD, Peter Häggström Lindecrantz.

DESIGNAT & STICKAT I SVERIGE

Genom att ha en stor del av vår produktion lokalt minskar vi vårt klimatavtryck. Vi stickar och väver tyger i Sjuhäradsbygden i Västergötland och sömnad sker både lokalt i bygden och i Östersjöregionen. Vi har också placerat vårt lager i samma bygd för att minimera frakterna.

NYA PRODUKTER - 100% MADE IN SWEDEN

Vi producerar allt fler plagg nya plagg i sin helhet här i Sverige. Våra nya Åsunden Compression Socks är till exempel tillverkade i Sveriges textildistrikt Sjuhärad och är miljöklassade Ökotex Klass 1. Vi siktar nu på att ta fler plagg till nästa nivå med innovativ närproduktion för den medvetna löparen och släpper i år kollektionen Ängsö som är tillverkad helt i Sverige.
Trots att YMR Track Club växer håller vi fast vid vår identitet som ett svenskt varumärke. Vi är stolta över vårt svenska arv levererar en högkvalitativ, banbrytande design och produktion. Dessa är nyckelelement i vårt YMR Track Club, där plattformen är vår lokala produktionsstrategi.

Det viktigaste för oss inom hållbarhet förutom närproduktion är att skapa kläder som håller länge. Kvalitet är alltid i fokus liksom klassisk design som är tidlös. I vår verksamhet är fast fashion i stora volymer ett av de största hoten mot miljön. För att undvika detta startar vi alltid våra nya kollektioner med små volymer för att se om våra kunder gillar de nya produkterna. Med hjälp av data kan vi beställa större volymer när vi ser att produkten säljer. Vi använder också få färger i våra kollektioner, så att du kan bygga din YMR-kollektion och matcha plagg.

Det här är några andra initiativ som vi gör inom hållbarhet:
. Alla (!) tyger är OEKO-TEX® certifierade
. Alla print är Bluesign certifierade
. All återvunnen polyester som används är enligt GRS (Global recycled standard)
. Vi behandlar inte våra tyger med biocider
. Den fabrik som är vår huvudleverantör av tyger är GOTS-certifierad

Vi är stolta över det arbete vi gör kring lokal produktion och hållbarhet, men vi slutar inte här. Vi kommer att fortsätta driva på för mer hållbar produktion och fler plagg producerade lokalt här i Sverige. För vi vill springa idag och vi vill springa imorgon.

LÄS MER

LÄS MER