100 år av sport och mode

YMR Track Club startades 2017 av Olympiern Peter Häggström Lindecrantz i samband med att klubben IK Ymer som han en gång tävlade för fyllde 100 år. Med ett stort intresse för sportkläder och med en vilja att göra något annorlunda, började Peter designa den första kollektionen. Snart tog ymrtrackclub.com form och det dröjde inte länge förrän Vogue gjorde ett reportage om varumärket.  Idag har vi kunder från hela världen som handlar våra stilrena och hållbara sportkläder.

Vi designar och stickar alla kläder i tygdistriktet Sjuhärad i Västergötland. Här har mode- och textilkunnandet funnits i generationer och än idag är bygden navet inom svenskt mode. Vår ambition är att göra stilrena och hållbara kläder som man kan använda till träning men även på till exempel jobbet eller festen.

Designat och stickat i Västergötland

YMR Track Club får mycket uppmärksamhet för vårt arbete med hållbarhet och närproduktion. Nedan ser du några exempel på hur vi jobbar:

  • Vi designar och stickar alla tyger lokalt. Sömnad sker i Baltikum och lokalt i Västergötland i Sverige. I vår produktion fraktas kläderna 52 mil som längst.
  • Vår fabrik är certifierad enligt ISO-14001
  • Polyestern i vår löparkollektion ”Norr Mälarstrand” är från återvunna PET-flaskor där våra leverantörer är certifierade enligt Global Recycled Standard.
  • Vår fabrik är GOTS-certifierad (global organic textile standard) = hög europeisk standard för miljö och arbetsmiljö-krav
  • Tygerna är ÖKO-TEX certifierade klass 1
  • Vi använder inga giftiga färgämnen och har ett slutet system där man återanvänder till exempel vatten och värme
  • Vår leverantörs fabrik har miljörevision varje år
  • Vår transfers är pvc-fria FX-transfer och har högst miljöstandard i branschen. Transfern är certifierad för bluesign®, OEKO-TEX® klass 1

 

Idag säljer vi våra kläder främst på vår hemsida och i samband med events, men vi finns också i en butik i Tokyo i Japan. Vill du fördjupa dig i våra villkor så kan läsa mer HÄR.

Namnet YMR är en förkortning av Ymer och kommer från jätten Ymer från den Nordiska mytologin. Jätten Ymer var en riktig atlet och bar världen på sina axlar efter att jorden skapats i en kollision mellan eld och is.

IK Ymer logo

BRINGING FASHION INTO RUNNING

Updating…
  • Du har inga produkter i varukorgen.