Shipping Symbol Fri frakt order 1000 krShipping Symbol Free shipping orders 1000 SEK

Designat och stickat i Sverige

YMR Track Clubs ledord är kvalitet, närproducerat och retro. Här i Sjuhäradsbygden har det funnits ett stort mode- och textilkunnande i generationer och än idag är bygden navet inom svenskt mode. Modeindustrin blomstrar med flera globala varumärken och den framstående Textilhögskolan i Borås är internationellt erkänd.

Vi är mycket stolta över det faktum att vi stickar alla våra premiumtyger här i bygden. Det gör att vi kan minimera frakter, resor och överproduktion. Kläderna sys sedan endast 52 mil bort i en svenskägd fabrik i Baltikum. Att producera nära gör oss snabba och flexibla. Tanken är att kläderna ska hålla i passform och känsla över tid. Vi har ett stort fokus på hållbarhet och till exempel är all polyester i vår löparkollektion Norr Mälarstrand från återvunna PET-flaskor. Utöver detta:

  • Är fabriken certifierad enligt ISO-14001
  • Är fabriken GOTS-certifierad (global organic textile standard) = hög europeisk standard för miljö och arbetsmiljö-krav
  • Är alla tyger ÖKO-TEX certifierade klass 1
  • Använder färgeriet inga giftiga färgämnen och har ett slutet system där man återanvänder till exempel vatten och värme
  • Har fabriken miljörevision varje år
  • Har våra transfertryck högsta miljöstandard

Sport sedan 1917

YMR Track Club startades av den före detta olympiske längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz. När åttametershopparen flyttade hem till Borås igen, ville han göra något för att hylla sin klubb IK Ymer på deras 100-årsdag år 2017. Peter studerade gamla bilder och plagg från klubbens arkiv och sin egen samling av retroinspirerade sportplagg som han samlat på sig vid tävlingar och träningsläger världen över.

Det första plagget blev en uppdaterad variant på föreningens klassiska track pants från 70-talet. Pressvecken och de klassiska revären fick följa med liksom passformen och kvalitén på tyget. Vänner och bekanta gillade byxan så pass mycket att Peter bestämde sig för att göra en hel kollektion och han gjorde IK Ymer till delägare i bolaget. 2017, hundra år efter att klubben bildades gick YMR Track Club live. Varje plagg präglas av en historia av sport och mode.

Idag säljer vi våra kläder här på vår hemsida och i samband med events. Vi finns idag också på The Lobby i Stockholm, som är en pop-up-butik på Regeringsgatan 61. Vi finns också i en butik i Tokyo i Japan.

Namnet YMR är en förkortning av Ymer och kommer från jätten Ymer från den Nordiska mytologin. Jätten Ymer var en riktig atlet och bar världen på sina axlar efter att jorden skapats i en kollision mellan eld och is.

IK Ymer logo

SLOW FASHION FOR FAST PEOPLE

Updating…
  • Du har inga produkter i varukorgen.