Shipping Symbol Fri frakt order 1000 krShipping Symbol Free shipping orders 1000 SEK

Designat och stickat i Sverige

YMR Track Club är ett premiummärke inom sportkläder. YMR TC startades 2017 av Olympiern Peter Häggström Lindecrantz som en hyllning till klubben Ymer han en gång tävlade för i samband med deras 100-årsdag. Redan från början var det viktigt att skapa något som var annorlunda i modebild och produktionssätt. Därför designar och stickar alla kläder i tygdistriktet Sjuhärad i Västergötland. Här har mode- och textilkunnandet funnits i generationer och än idag är bygden navet inom svenskt mode. Vår ambition är att göra stilrena kläder som funkar lika bra på träningen som på jobbet eller festen.

Vi har stort fokus på hållbarhet och till exempel är all polyester i vår löparkollektion Norr Mälarstrand från återvunna PET-flaskor. Utöver detta:

  • Är fabriken certifierad enligt ISO-14001
  • Är fabriken GOTS-certifierad (global organic textile standard) = hög europeisk standard för miljö och arbetsmiljö-krav
  • Är alla tyger ÖKO-TEX certifierade klass 1
  • Använder färgeriet inga giftiga färgämnen och har ett slutet system där man återanvänder till exempel vatten och värme
  • Har fabriken miljörevision varje år
  • Har våra transfertryck högsta miljöstandard

Sport och mode sedan 1917

Idag säljer vi våra kläder här på vår hemsida och i samband med events. Vi finns idag också på The Lobby i Stockholm, som är en pop-up-butik på Regeringsgatan 61. Vi finns också i en butik i Tokyo i Japan. Vill du fördjupa dig i våra villkor så kan läsa mer HÄR.

Namnet YMR är en förkortning av Ymer och kommer från jätten Ymer från den Nordiska mytologin. Jätten Ymer var en riktig atlet och bar världen på sina axlar efter att jorden skapats i en kollision mellan eld och is.

IK Ymer logo

SLOW FASHION FOR FAST PEOPLE

Updating…
  • Du har inga produkter i varukorgen.