MED MUSTAFA 'MUSSE' MOHAMED

Det är något magiskt med tävlingsdagen i Chicago. Den friska oktoberluften, den fantastiska bakgrunden av stadens silhuett, och den pulserande spänningen från över 45,000 löpare som alla samlas för en av världens mest ikoniska maratonlopp.

När Mustafa ”Musse” Mohamed kom förbi vårt Clubhouse i Stockholm, passade vi på att ta några bilder och ställa några frågor inför helgens Chicago Marathon.

SE PRODUKTER

Åsunden Men's Hoodie Off-white/ Green  YMR Track Club

HUR ÄR DIN FORM INFÖR TÄVLINGSDAGEN?

”Efter en längre period med bra träning och fin form, så har det var lite stökigare senaste tiden. Jag har haft lite feber och jag har dessutom haft lite ont i hälen. Träningen har dock varit ok, men jag har tvingats till lite mer vila mellan passen. Förhoppningsvis kan jag leva lite på min tidigare goda form, där jag lyckades ta tre guld vid Veteran-VM (5km, 10 km och halvmarathon) för några veckor sedan”.

SE PRODUKTER
SE PRODUKTER

HUR SER DIN TRÄNING UT JUST NU?

"Jag har lagt in fler långpass, där det längsta varit på 40km och ytterligare två långpass på 35 km. Med tanke på att jag är lite äldre idag (45 år), så behöver jag mer återhämtning efter tuffa pass. Jag lägger idag in en vilodag efter de hårda passen. Det blir också fler besök hos naprapaten nu för tiden för att kroppen ska orka med”.

SE PRODUKTER

Åsunden Men's Hoodie Off-white/ Green  YMR Track Club

VAD GÖR CHICAGO SÅ SPECIELLT?

"Chicago Marathon utmärker sig för sin platta, snabba bana, otroliga publikstöd och natursköna rutt. Det är ett världsklass-evenemang som kombinerar elitkonkurrens med en inkluderande, gemenskapsdriven atmosfär, vilket gör det oförglömligt för varje löpare".

SE PRODUKTER
SE PRODUKTER

TORSDAG ÄR VÄRLDSDAGEN FÖR MENTAL HÄLSA.VILKEN ROLL KAN LÖPNING SPELA FÖR BÄTTRE MENTAL HÄLSA?

”Forskning visar på vikten av rörelsen för att man ska må bra. Inte minst löpning är många som vittnar om hur bra det är för vårt välmående. Det finns till och med forskning som visar på detta och jag hört talas om läkare som nästan skriver ut löpning som recept för de som vill må bättre psykiskt”.

SE PRODUKTER
SE PRODUKTER

VILKEN YMR-OUTFIT KOMMER DU ATT SPRINGA I DEN HÄR HELGEN?

”Jag kommer att springa i Änggården Men’s Singlet Navy/Blue och antingen med Utö Shorts Blue eller nya Bäckaryd Men’s Mid Tights Navy till. Sedan kommer jag att ha Åsunden Compression Socks Off-white/Blue till. Om det blir kallt kommer jag även att springa med Åsunden Sleeves och eventuellt Åsunden Beanie till”.

SE PRODUKTER