FÖRHANDSVISNING - KOLLEKTION BÄCKARYD

Vi är otroligt glada över att äntligen få berätta om nya löparkollektionen Bäckaryd som vi börjar släppa inom kort. Kollektionen är en hyllning till tiden och platsen för när min passion för löpning föddes.

Här är en exklusiv förhandsvisning av vår största vår/sommar löparklädeskollektion någonsin. Släpps i mars, håll dig uppdaterad...

"Jag känner idag en tacksamhet för att jag tidigt i livet lärde mig att älska löpning och friidrott. Platsen råkade bli ett litet villakvarter i södra Sverige som nu också fått ge namn åt vår största och bästa kollektion någonsin. Vi håller fast vid att skapa plagg som matchar med våra övriga kollektioner, så att man som kund kan fortsätta att bygga sin YMR-garderob, som vi hoppas ska hålla länge. I Bäckaryd använder vi en hel del nya premimtyger, som vi anser är perfekta för löpning. Genom att vara slitstarka men ändå lätta och med goda fukttransporterande egenskaper kan vi inte vara annat än väldigt stolta över vad vi skapat"

Peter Häggström Lindecrantz

Grundare och VD

LÖPARGLÄDJEN

Att ta sina första löparsteg är som att öppna dörren till en ny värld, en värld fylld av frihet, upptäckter och framförallt, glädje. Varje steg är en symfoni av rörelser, en dans mellan dig och underlaget oavsett om det är på bana, i trailspåret eller på vägen. I detta ögonblick, oavsett om stegen är lätta eller tunga, känner du en känsla av prestation som väcker något inom dig – löparglädjen. Denna glädje är unik; den kommer inte bara från att röra på sig, utan från en känsla av att övervinna sig själv. Varje andetag du tar medan dina fötter rör sig i takt, varje gång ditt hjärta dunkar i bröstet, skänker dig en känsla av liv. Du är inte bara i rörelse, du är levande.

BÄCKARYD

Att ta sina första löparsteg är början på en resa fylld av glädje, upptäckter och personlig tillväxt. Jag tog mina första löparsteg i det lilla området Bäckaryd mitt i Sveriges textildistrikt Sjuhärad. Passionen infann sig snabbt och jag sprang fort och ofta. Att skolan låg bara cirka 200 m bort är förmodligen en stor del av anledningen till att det initialt blev sprint som blev löpningen jag inriktade mig på i min ungdom, vilket till slut gav mig ett personligt rekord på 10.30 på 100m.

RENSA DITT SINNE

För mig liksom för de flesta som skapar en passion för löpning, så är varje löptur ett äventyr. Man upptäcker nya vägar, och stigar och ser världen från nya perspektiv och känner hur musklerna arbetar i harmoni. Små framsteg blir till stora segrar – kanske en extra kilometer, en snabbare tid, eller till och med bara känslan av att ha kommit ut och rört på sig. Varje sådan seger fyller dig med en stolthet och glädje som är svår att beskriva. Till detta kommer stunderna av inre reflektion. Löpning erbjuder en chans att tänka, att rensa sinnet, att meditera i rörelse. Det finns en djup och personlig glädje i dessa stunder av stillhet i rörelse, där den enda ljudet är dina steg och din andning.