STOCKHOLMS STADSLOPP 1950

Klubben IK Ymer som vi delar mycket av vårt arv med har en lång löparhistoria som sträcker sig mer än ett sekel bakåt i tiden. Den 21 maj 1950 skrev klubben historia genom att vinna det anrika stafettloppet Stockholms stadslopp, en prestation som har blivit legendarisk inom klubben.

Denna historiska seger har inspirerat YMR Track Club till att skapa en av våra mest ikoniska kollektioner, som är en hyllning till denna minnesvärda stafett som gick i mål inne på Stockholm Stadion – samma plats där löparna i Stockholm Marathon går i mål.

STOCKHOLMS GATOR

Själva loppet blev en rafflande duell genom Stockholm med en jublande publik längs gatorna som hejade på löparna. Det var ett jämnt lopp och Ymer var absolut ingen favorit till att vinna den klassiska stafetten. När det var dags för sista sträckan över 5 km visade det sig att Gösta Jacobsson från vårt lag, överraskande var uppe bland de tre bästa lagen.

SMAKEN AV SEGER

När löparna svängde in på ett fullsatt Stockholms Stadion på Vallhallavägen, var publiken i extas. Nu skulle det avgöras vilket lag som skulle vinna stafetten! Gösta var väldigt stark och kämpade med 150 meter kvar ner de andra löparna och vårt lag lyckades vinna hela Stockholms Stadslopp. Vid mållinjen omfamnade lagledaren Sten Bussqvist den jublande Gösta Jacobsson som bärgade segern.

LÄNGS MED VATTNET

Historien om vinsten i Stockholms Stadslopp, avslöjar inte om löparna sprang längs Söder Mälarstrand i centrala Stockholm. Söder Mälarstrand är en magisk plats i Stockholm för löpning, där stadens puls möter vattnet. Här har löpare samlats i alla tider när de springer i vackra Stockholm. När du kommer till den ena av broarna springer du till stranden på andra sidan vattnet, Norr Mälarstrand, som också har en plats i stockholmarnas löparhjärtan.

Varje plagg i Söder Mälarstrand-kollektionen bär på andan av den där segerrika dagen, kombinerat med modern design och teknologi, för att hedra traditionen och inspirera framtidens löpare.Kollektionen Söder Mälarstrand är en hyllning till den mäktiga segern för mer än sjuttio år sedan och till den vackra staden Stockholm där loppet ägde rum.

Nu önskar vi alla löpare ett STORT LYCKA TILL i årets upplaga av Stockholm Marathon för nya minnen, inspiration och personliga segrar.

Söder Mälarstrand Shorts Green Shorts YMR Track Club
Söder Mälarstrand Shorts Green Shorts YMR Track Club