KOLLEKTIONEN VÄSTANEDE

Premiumkollektion med väst och långärmad tröja av de finaste merinoullfibrerna. Tygerna är ÖKOTEX-certifierade och stickade i Sverige. Kläderna är utmärkta att springa i och framför allt anpassade för traillöpning.

SE PRODUKTER
Torekov Running Cap Navy  YMR Track Club
SE PRODUKTER

MERINOULL

Ullens unika egenskaper skyddar oavsett klimat, eftersom ullens speciella egenskaper gör att den behåller luft. Ullen blir således termostatiskt. Vanligtvis tänker vi att ullen värmer, men ullens unika egenskaper gör att den också skyddar från värme när det behövs. Därför är detta en optimalt plagg för alla årstider.
Västanede Merino LS Navy Long Sleeve YMR Track Club
SE PRODUKTER
Västanede Merino LS Navy Long Sleeve YMR Track Club
SE PRODUKTER

GUNDER HÄGG

Kollektionen är uppkallad efter de Jämtländska skogarna i norra Sverige där en makalös karriär tog fart. I boken Frontlöparen av Björn Lundberg kan man läsa om världslöparen Gunder Hägg som under åren 1938-1945 satte 15 individuella världsrekord i medeldistans. Det var i de jämtländska skogarna och bland fjällen, som grunden till den fantastiska löparkarriären tog fart. På en gård i den lilla byn Västanede närmare bestämt, där bonden Fridolf Westman testade sina tränarkunskaper på Gunder som hjälpte till på gården.
SE PRODUKTER

TRAILLÖPNING

Mellan arbetspassen på gården sprang Gunder intervaller och distanspass bland myrar och backar i det vackra men också fysiskt krävande Jämtländska landskapet. Oavsett årstid var Gunder ute i skog och mark och precis som gårdens förra dräng, Henry Jonsson, så blev Gunder en världslöpare. På den tiden anpassade man träningen efter platsen och årstiden, vilket innebar att det även blev en hel del skidåkning för Gunder Hägg. Traillöpning fanns på den tiden inte i deras vokabulär, men man förstod redan då att löpning i skog och mark byggde både karaktär och fysik för att under sommarmånaderna springa på det snabbare kolstybbsbanan där Gunder till och med slog världsrekord.
SE PRODUKTER
SE PRODUKTER
SE PRODUKTER